Phoenix Mecano Kecskemét Kft. Integrált Irányítási Rendszerének (IMS) dokumentálása viflow-val

Esettanulmány

Az ügyfél piaci szerepe

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1993-óta működik Magyarországon, mint a Phoenix Mecano cégcsoport tagja. Fő tevékenységeik közé tartozik a műanyag, alumínium, poliészter házak, fóliabillentyűzetek, műanyag komponensek, lineáris egységek, emelőoszlopok és védőrendszerek tervezése, gyártása, összeszerelése és értékesítése. 

Termékeiket egyaránt értékesítik belföldi és nemzetközi piacokon, leginkább Nyugat-Európába, illetve Közép-Kelet-Európába. Több, mint 500 munkavállalóknak nyújtanak biztos állást, akik a legmodernebb technológiák és korszerű gépek segítségével látják el feladataikat. 

A cég gyártási tevékenysége négy üzemben működik. Két adminisztrációs részleg biztosítja a megfelelő hátteret a gyártás számára, mind gazdasági, mind műszaki szempontból. A műszaki adminisztráció látja el a méréstechnikához, karbantartáshoz, és a minőség- és környezetirányítási rendszerhez tartozó tevékenységeket. Továbbá ez a részleg felügyeli a duális szakképzést is. A gazdasági ügyvitel végzi a személyüggyel, informatikával, pénzüggyel, számvitellel kapcsolatos feladatokat.

üzleti probléma

 
A vállalat már évek óta Integrált Irányítási Rendszert (IMS) működtet az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok követelményeinek megfelelően. A rendszer fenntartásához elengedhetetlen a folyamatok meghatározása, ábrázolása, folyamatos karbantartása és fejlesztése. Fontos, hogy ha a folyamat változik a valóságban, akkor az IMS-ben is változzon, minél egyszerűbben aktualizálható legyen.
 
Korábbi folyamataik elavult szövegszerkesztő szoftver segítségével készültek, melyek nehezen átláthatóak és mára idejüket múlták. A viflow folyamatmodellező szoftver megoldást nyújtott egy új, modern IMS létrehozásához.
viflow-esettanulmany-202107142

alkalmazott megoldás

A vállalat gyártási és adminisztratív folyamatait ábrázolják a viflow szoftver segítségével.
 
A viflow-nak köszönhetően átláthatóvá, felhasználóbaráttá tették folyamataikat. Munkatársaik egyetlen webmodellen keresztül elérik a szükséges folyamatokat, szabályozásokat, nyomtatványokat és minden olyan dokumentumot, mely az IMS zökkenőmentes működéséhez létfontosságú.
 
Használt viflow funkciók:

A viflow használata

A vállalat előnyként emelte ki, hogy a viflow-ban számtalan formázási lehetőség segítségével átlátható folyamatok készíthetőek. A konnektorok közötti kapcsolatok létrehozásával könnyen végigkövethetik a folyamatokat.
 
Számos információ hozzáadására nyújt lehetőséget, segítségével a tevékenységi körök pontosan meghatározhatók. Az esetleges problémák a jelenlegi folyamatok áttekintésével, újragondolásával könnyen orvosolhatóak.
interior view of a steel factory,steel industry in city of China.

Összegzés

A viflow folyamatmodellező szoftver bevezetése és a folyamatok pontos definiálása révén az alábbi értékek jöttek létre a vállalatnál:

"A viflow-nak köszönhetően átláthatóvá, felhasználóbaráttá tehettük folyamatainkat."

Miben tudunk Önnek segíteni?

Ismerje meg a Viflow folyamatmodellezési szoftvert,
ingyenes bemutató webináriumunkon.


Viflow oktatás és tanácsadás.
Teljes körű folyamatfelmérés, folyamatfejlesztés.

Képek forrása: WOCinTechChat, Icon Finder, Freepik